BRYNTATUERING

Phia's Naglar & Skönhet

Norrgårdsvägen 3 Bro

Microblading

Viktig information


Vissa sjukdomar och mediciner som kan kompromissa med immunsystemet eller läkningsförmågan gör dig inte till en lämplig kandidat för denna behandling, andra sjukdomar kräver läkarintyg innan vi kan behandla.


Sjukdomar/mediciner ska meddelas mig INNAN ditt besök så att jag har möjlighet att ta ställning till om vi kan genomföra en behandling eller inte.


På behandlingsdagen får du fylla i en medicinsk enkät där du försäkrar att du är frisk och kan behandlas.


Visar det sig att vi inte kan behandla p.g.a sjukdomar som inte meddelats pga sjukdomar eller intyg krävs kommer tiden att avbokas direkt och du blir fullt betalningsskyldig.

Ögonbrynstatuering med microblading metoden (manuell ej med maskin) är idealisk för alla som vill förbättra utseendet på sina ögonbryn eller helt enkelt återställa sönderplockade ögonbryn. Microblading ersätter inte make up helt men förenklar din vardag avsevärt. Du sparar tid framför spegeln varje morgon när brynen redan är på plats och ramar in ditt ansikte.


Resultatet är naturliga hårliknande strån om du väljer 3D metoden. En annan teknik är att kombinera 3D med POWDER som ger en fylligare, mer målad look - perfekt för att jämna ut ojämnheter och luckor i brynen.  Läs mer om de olika teknikerna på bokningssidan


Viktigt att komma ihåg att huden är väldigt olika från person till person och under ständig förändring, den utsätts bland annat för yttre påverkan och hormonella balanser mm. Därför är också hållbarheten bättre på vissa människor och sämre på andra.


Pigment och utrustning

Samtliga pigment som används i behandlingarna är godkända av läkemedelsverket. Jag använder endast engångs nålar och verktyg som kasseras efter varje kund.

Ibland kan pigmentfärgen läka med en kall/grå nyans som resultat. Det beror på din kropps reaktioner, din hudtyp, mediciner, vitaminer, sjukdomar och etc.


Graviditet/amning

Är du gravid eller ammar ber jag dig vänta med kosmetisk tatuering. Hormoner kan påverka resultatet negativt t.ex att pigmentet släpper mer än förväntat och du är mer blödningsbenägen. Dessutom är det onödigt att utsätta sig för risken för infektion i huden p.g.a av yttre faktorer som i sin tur kan leda till att du behöver medicinera. Hälsan och barnet i magen går före allt annat i min värld. Håll ut och vänta minst 3 månader efter avslutad amning så är förutsättningarna mycket bättre för att pigmenteringen ska bli lyckad.


Kontraindikationer (behandlas ej)

Keloids, HIV/Hepatit, Hemofilia, Epilepsi, organtransplanterad, blodförtunnande medicinering, sårläkningsproblem.


Åldersgräns

Kosmetisk tatuering utför inte på personer under 18år.

SAMMA DAG som behandlingen:

(viktigt att dessa råd efterföljs för att minska blödningsrisken)


 • Drick INTE kaffe, te eller andra energidrycker, alkohol innan behandlingen!
 • Blodförtunnande medicin (aspirin) och acetylsalicylsyra eller andra mediciner innehållande acetylsalicylsyra.DAGARNA FÖRE behandlingen:

 • Undvik medicin som innehåller aspirin, omega 3 vitamin-eller blodförtunnande egenskaper, minst 4 dagar innan behandlingen
 • Undvik intag utav alkohol 2 dagar innan
 • Utför inga kosmetiska och estetiska procedurer för ansikte (allt som orsakar hudavlagring)
 • Utför inga behandlingar av ansiktet med laser (microdermabrasion)
 • Ögonbrynsfärgning, vaxning, plockning kan du göra en vecka innan tatueringDIREKT EFTER tatueringen

Tatueringen kan uppfattas som mycket färgstark direkt efter behandlingen. Dock kommer en del av det pigment som förs in att stötas bort (10-90%) under den första veckan. Den slutliga färgen kan variera beroende på din hudton och först när brynen har läkt efter 3-4 veckor och pigmentet stabiliserats ser vi resultatet.


En oljig/fet hy med stora porer, rökare eller om du blöder mycket vid behandlingen kan färgen bli svagare samt resultera i mindre skarpa och krispiga strån som ger en skuggeffekt. I dessa fall kan även ett 3:e besök behövas (ingår ej). En del stöter bort mycket under läkningen och en del väldigt lite.

FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER

 • Använd inte makeup på det område som behandlats förens tidigast 7 dagar efter behandlingen
 • Undvik att bada bastu och bad i pool
 • Unvik aktiviteter/träning som får dig att svettas en vecka efter tatueringen - svett kan öka infektionsrisken och färgpigment kan läka till en ljusare färg än förväntat saltet
 • Undvik solarium minst 1 månad, använd därefter solkräm för att skydda pigmenten från UV strålning, eftersom det kan göra tatueringen upp till 50 % ljusare.
 • Undvik direkt solljus
 • Rör ej brynen mer än nödvändigt, inget kliande och pillande då det kan öka infektionsrisken och avlägsna pigmentet
 • Applicera vaselin med vitamin A och E 1-2 gånger dagligen - specifik instruktion får du av mig beroende på din hudtypÅTERBESÖK

Ett återbesök ingår efter den första och inledande behandlingnen och görs efter minst 4 veckor för att fylla i ev. luckor som kan ha uppstått under läkningsprocessen. Efter 8 veckor anses återbeöket som förbrukat. Så boka in ditt återbesök i samband med första bokningen.


PÅFYLLNING

Vill du behålla färgen och formen framöver, rekommenderar jag därefter att göra en påfyllning, ca 1 gång/år eller enligt menyns olika intervaller vid bokning.

EVENTUELLA KOMPLIKATIONER

Du kan bli lätt svullen och öm på det behandlade området direkt efter behandlingen upp till ett dygn, i sällsynta fall några dagar, men är inte vanligt förekommande.


Infektion kan uppstå om make-up används under de 7 första dagarna efter behandling eller om man inte har använt rena pads, tops vid eftervården samt om man rör brynen med orena händer.


Garanti för det slutliga resultatet kan inte erhållas, pga olika extrema hudvariationer och hormonnivåer.

Den extremt VIKTIGA eftervården!

Du kommer få instruktioner om hur just du ska sköta brynen den närmaste tiden.

Så här kan det se ut:


DAG 1


FÖRSTA TIMMEN EFTER BEHANDLINGEN (med 15 minuters mellanrum)


Tvätta händerna med tvål och vatten

Fukta en bomullspads med sterilt vatten, torka ögonbrynen fram och tillbaka

Torka torrt med en servett

Applicera ett mycket tunt lager av vaselin med en tops


RESTERANDE TIMMAR UNDER DAG 1 görs ovanstående procedur en gång/timme tills du går och lägger dig


DAG 2-6

Applicera endast ett mycket tunt lager av vaselin 2ggr/dag - morgon och kväll

Låt därefter ögonbrynen vara i fred utan att pilla på dem!


Eventuella skorpor försvinner av sig själv (vanligtvis från dag 5-6-7)

Phia Erdhage

Ägare och grundare

Phia's Naglar & Skönhet

KONTAKT


Besöksadress:

Phia's Naglar & Skönhet

Norrgårdsvägen 3, 197 30 Bro


E-post:

phia@phiasnaglar.se


Telefon:

073-680 49 94

Copyright © All Rights Reserved