HUDFÖRYNGRING

Viktig information


Har du några sjukdomar eller äter mediciner vänligen skriv in dessa i meddelandefältet vid bokning.


Ett tomt fält betyder att du är helt frisk och läkemedelsfri.


Ingen behandling utförs på gravida eller ammande.Kontraindikationer:


• Accutane, laserbehandling, kemisk peeling

senaste 6  mån


• Fillers och Botox kan utföras 3 veckor innan eller efter behandlingen


• Retinol-A, exfolierande produkter senaste 24tim


• Läkemedel med Acetylsalicylsyra senaste 4 dagarna


• Har du munherpes behöver du ta antihistamintabletter 48tim före och efter

behandlingen


Microneedling

Microneedling är kortfattat en behandling där man gör små mikroskopiska nålstick i huden med hjälp av en handhållen enhet. Bedövningssalva ges vid behov men det brukar vanligtvis inte behövas. Tillsammans med ett serum innehållande hyaluronsyra stimuleras kollagenproduktionen, den som med tiden avtar och rynkor/fina linjer uppstår.


Behandlingen triggar igång kroppens egna produktion av kollagen och elastin som håller huden spänstig. Du kan förvänta dig en förbättring av hudens struktur, kvalitet och lyster. Du får en jämnare och finare hudton och återfuktning på djupet vilket leder till en fin lyster, små rynkor och fina linjer blir mindre synliga och porerna förminskas då huden stramas åt.


Rekommenderar en kur på tre behandlingar med 10-14 dagars mellanrum. Resultaten håller i sig 4 till 6 månader, ännu längre vid en kurbehandling.


Efter behandlingen kan det behandlade området kännas varmt likt en solbränna eller ett rejält träningspass på gymmet. Inom ett par timmar upp till ett dygn efter behandlingen har dessa effekter försvunnit.


Behandlingen avslutas med en skön och svalkande cocktail mask som lugnar, återfuktar och främjar återskapandet av nya friska hudceller. Eftervårdsinstruktioner samt ampuller med serum ingår i priset och ska användas några dagar efter behandlingen.  Det är av yttersta vikt att eftervården efterföljs så att de förväntade resultaten inte uteblir.


Resultatet av behandlingen kan också variera mellan olika människor p.g.a. skillnader i hudkvalité. Det finns därför ingen garanti för att behandlingens resultat ska bli lika framträdande för alla.Hudföryngring

Så här går behandlingen till:

 

Inledningsvis går vi igenom kontraindikationerna för att försäkra oss om att behandlingen kan utföras. Det är viktigt att du har tagit del av informationen på denna sida samt boka direkt.


Om behovet finns kan bedövningssalva (Emla) appliceras på ansiktet. Kan vara bra att känna till att behandlingen då tar lite längre.


Efter att området rengjorts genomförs behandlingen med microneedlingpennan som sedan avslutas med en svalkande och välgörande mask. En rodnad uppstår som avtar efter några timmar upp till två dygn. Detta är individuellt.

 

Instruktioner samt ett eftervårdskit med serum ingår i priset och ska användas några dagar efter behandlingen.


Kom helt utan smink så att vi kan köra igång med behandlingen direkt.